Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El passat dimecres dia 1 de Juny el projecte “SITUA’T”, servei prelaboral del Consorci del Barri de la Mina, s’ha desplaçat  fins al Parc del Fòrum per poder gaudir de l’exposició “Planeta Vida”  que es pot  visitar en el Museu Blau. L’objectiu de la visita ha estat que els participants del projecte reflexionessin sobre els reptes del segle XXI, com ara el respecte per la natura o els problemes mediambientals actuals i futurs del planeta.

.

 

 

 

Aquesta exposició ha iniciat la seva temporada amb l’espai “La Terra d’avui”, la part que exhibeix més de 4.000 peces del fons patrimonial del Museu que s’estructuren en set àmbits: geologia, fòssils, plantes, animals, fongs, microbis i algues. Exposicions a les que els participants han mostrat gran interès i que ha servit de punt de partida per comentar les diferents accions que s’estan duent a terme per conservar el medi protegir i ambient.

L’objectiu de les activitats socioeducatives es motivar i apropar a la persona, amb problemes d’addicció i en tractament, a que obri noves perspectives de relació i coneixement en diversos àmbits de la vida i que a l’hora ajudi a trencar l’aïllament psicosocial en que moltes d'aquestes persones es troben. El fet de programar  una sortida, decidir com desplaçar-se en transport públic al lloc de destí, posar atenció a les explicacions d’un guia mantenint l’atenció, o gaudir d’una exposició, formen part d’aquest procés d’aprenentatge i d’integració social.

Tot això, juntament amb el treball diari realitzat a l’aula-taller on s’habituen a seguir unes normes de funcionament:  responsabilitzar-se de la feina, treballar la puntualitat, aprendre a treballar en equip, etc; ajuda a que les persones que acudeixen al SITUA’T augmentin la seva autonomia e independència en el seu procés cap a la inserció sociolaboral.

Consorci del barri de la Mina