La bona acústica que té el vestíbul del nou Espai Cultural Font de la Mina, el converteix en sala ideal per a concerts. Tal com es va tornar a demostrar el passat dijous, dia 28 de gener, amb un emotiu recital sobre textos del poeta granadí Federico García Lorca, a càrrec del músic i cantant, Adolfo Osta, acompanyat de la acordionista, Cati Plana, i el guitarrista, Manel Segarra.

.

 

 

Més d’un centenar de persones van assistir a un concert que serà el primer d’una programació anual estable que organitzarà Dones de barri, Barri de dones, agrupació integrada pels grups de dones de la Mina (Adrianes, Alfa Costura i Iris), la Plataforma d’entitats i veïns i l’Associació de veïns, amb el recolzament dels Serveis Socials i el Consorci de la Mina. L’objectiu d’aquesta iniciativa és dinamitzar l’Espai Cultural i oferir al barri espectacles de qualitat que contribueixin a la difusió de la cultura i a la cohesió ciutadana.

 

  

 

Adolfo Osta va recuperar per a la ocasió, un treball monogràfic sobre la figura de Lorca publicat l’any 1999, on musicalitzava els dotze poemes que formen part de l’àlbum, “Te mandaré mi corazón caliente”. Entre ells: Sonete Gongorino, La sombra de mi alma, De la terrible presencia, Luna Luna, Las Morillas de Jaén, La casada infiel, Si tu vienes a la romeria, Canción del muchacho de siete corazones, La doncella guerrera, Quiero que el aire ... Un repertori de poemes, molts dels quals, formaven part de la memòria del públic que hi va assistir.

 

  

 

La biblioteca Font de la Mina, ubicada dins el mateix Espai Cultural, va col•laborar en l’acte preparant un recull bibliogràfic de l’obra de García Lorca que la biblioteca pot oferir als seus usuaris. La proximitat física dels dos serveis culturals facilita col•laboracions com aquesta que contribueixen a donar-se a conèixer mútuament entre els veïns de la Mina, de la resta de Sant Adrià i dels barris veïns de Barcelona.

 

Cultura educadora
Un concert-recital com aquest no deixa de ser una nova oportunitat per a la desitjada educació continuada que tota persona hauria de tenir al llarg de la seva vida. Iniciatives així contribueixen a incrementar el nivell cultural i porten el coneixement més enllà de les aules. Així, doncs, van assistir-hi com a grup, mestres i alumnes de l’Escola d’Adults del barri, i també professors de l’institut de secundària Fòrum 2004.

 

  

 

Després del concert, que va rebre molt bona crítica del públic assistent, es va projectar un video-clip enregistrat el passat dia, 25 de novembre, en el marc de l’acte central del Dia internacional per denunciar la violència contra les dones, que recull l’ambient que hi havia al voltant de les diverses parades de les entitats i serveis, que aquell dia es van afegir de manera festiva a les reivindicacions de la jornada, així com un moment en que les dones del barri es van posar a cantar plegades.
La vetllada del concert va acabar amb cava i galetes, coincidint amb l’aniversari d’Adolfo Osta, que, a més del ram de flors que van rebre els tres artistes, va ser sorprès amb un pastís i la típica bufada d’espelmes.

 

Consorci del barri de la Mina