Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 Van haver de passar 30 llargs anys d’esforços negociadors de les Nacions Unides (ONU) amb els estats membres per aconseguir consensuar una Convenció sobre els drets de l’Infant que quedés signada per l’Assemblea General d’aquest organisme. És el tractat internacional de drets humans ratificat pel major nombre de països del món i, el que fa, és implicar i responsabilitzar els estats en la defensa i protecció dels nens i nenes d’arreu del món.

.

 

 

El compliment de l’acord obliga els estats a adaptar les seves legislacions nacionals, per això cal fer difusió d’aquests drets perquè siguin coneguts per les persones afectades: infants, pares, mestres, educadors i poders públics. Perquè, si no es coneixen tampoc es poden respectar i defensar. 

 

   

És per això que cada any durant el mes de novembre -la Convenció es va ratificar el 20 de novembre de 1989- els diversos serveis del barri i del Consorci, dirigits a infants i joves, juntament amb les associacions veïnals de la Mina i la col•laboració d’altres entitats de Sant Adrià, organitzen un ampli programa d’activitats orientades a donar a conèixer i sensibilitzar sobre aquests drets. Uns actes, que s’afegeixen als organitzats per la xarxa Dones de barri, barri de dones contra la violència masclista, en commemoració del dia internacional de les dones (25 de novembre).

 

Durant tot el mes s’han pogut visitar diverses exposicions de treballs fets pels més petits per expressar el sentit i valor dels seus drets. Aquests es podien visitar a l’àrea de pediatria de l’ambulatori del barri, al Centre Cultural Gitano, a les aules de la Fundació Pere closa i la mostra de les famílies de l’espai Creixem Junts, servei del Consorci, a les dependències dels Serveis Socials. La Capsa dels Jocs va organitzar el taller “Construïm els nostres drets”, amb les famílies que van al parc a jugar amb els seus fills. Aquest consistia en fer una casa a base de capses de cartró que van decorar els nens i nenes. I, Espai Jove i Dmoto van organitzar, conjuntament, el passi de la pel•lícula “el Gran Torino” a l’Espai Cultural Font de la Mina, per suggerir entre els joves el debat sobre el tema de les bandes i les aspiracions personals, en un moment de la vida on cal prendre decisions que poden ser determinants de cara el futur de la persona.

   

 

Festa dels drets al Parc del Besòs
Aquestes i altres activitats, com el vídeo enregistrat pels nens i nenes de la Ludoteca Toc Toc, escenificant un a un els seus drets, o el joc de cartes “Amb els teus drets no s’hi juga” organitzat per l’Associació Catalana de la Infància Maltractada (ACIM),  van concloure, dissabte, 21 de novembre, amb la Festa dels drets dels infants que es va celebrar al parc del Besòs. Es va organitzar una gimcana que, partint del dret bàsic a l’educació, repassava a cadascuna de les seves proves els drets fonamentals de la Convenció (identitat, família, salut, protecció, ...). Els tècnics dels serveis i els membres de les associacions veïnals es van encarregar de dinamitzar els diversos tallers del recorregut que havien de seguir els nens; mentre que en un altre punt del parc es projectava el vídeo de dibuixos animats fet per la Casa d’oficis, sobre els drets de la Convenció. La festa va acabar al migdia amb un espectacle de circ amb acròbates i malabaristes.

   

 

Consorci del barri de la Mina