Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 Ja  estan finalitzant les seves pràctiques els joves que van completar el curs de formació per a caixer de centre comercial organitzat pel servei Apropa’t a la feina del Consorci de la Mina especialitzat en la incorporació laboral de joves sense experiència i baixa formació acadèmica, d‘entre 18 i 30 anys.

.

 

 

El curs tot i ser eminentment pràctic, amb un total de 60 hores de treball en règim de pràctiques en les empreses col•laboradores, Condis i Carrefour, es va iniciar amb un programa de 20 hores de classe teòrica per a la formació d’aquests joves.

 

 En total ha tingut una durada de cinc setmanes, del 18 de maig al 19 de juny, i els continguts bàsics estan organitzats en: atenció al client, càlcul, gestió del TPV (terminal de caixa), resolució de les incidències i malentesos més freqüents, i un primer contacte amb la legislació sobre drets i deures del treballador. El procés d’aprenentatge és seguit per una avaluació continua que valora, especialment, l’actitud i motivació del participant durant les classes teòriques, i la seva assistència a totes les classes -requisit indispensable per poder accedir a les pràctiques-.

 

El tipus d’aprenentatge del curs, tal com està plantejat, és ràpid, molt pràctic i d’aplicació immediata, cosa que contribueix a engrescar els joves que el segueixen. El Consorci de la Mina i les dues empreses col•laboradores tenen signat un conveni on es preveu que, desprès del període de pràctiques, aquests joves entrin a formar part de la borsa de treball de l'empresa. Per aquesta via podrien accedir a un lloc de treball i als programes de formació propis de l’empresa, encara que no hagin completat els estudis bàsics, que d’altra manera se’ls exigirien.

 

Pràctiques a Badalona i Barcelona
 Dels set joves, tots nois menors de 20 anys, que van iniciar el curs, un d’ells va trobar feina, dos no el van acabar i els quatre que van completar, satisfactòriament, la part teòrica del curs estan seguint el seu programa de pràctiques, en quatre centres comercials diferents de Badalona i Barcelona. Les pràctiques es fan amb la tutorització i seguiment dels profesionals del projecte Apropa’t a la feina i d’un tutor de pràctiques que designa l’empresa col•laboradora. Les jornades laborals es reparteixen de dilluns a divendres en torns de matí o tarda de quatre hores cada un.

 

Un cop completat el curs els joves s’han familiaritzat amb l’organització i funcionament d’un centre comercial, així com amb els diversos tipus d’empresa que hi pot haver al darrera, com és el món de les cooperatives, en el cas de Consum. Han repassat els seus coneixements de càlcul per poder fer-se càrrec de la caixa, han après a fer anar l’escàner i els codis de barres dels productes, aplicar descomptes, fer devolucions i cobraments en metàl•lic i targeta. Paral•lelament, continuen amb el seu procés d'inserció al servei, fent èmfasi en la recerca activa de feina: elaborar el seu currículum laboral, buscar feina presentant autocandidatures i  preparar-se per a les futures entrevistes de treball. 

 

Consorci del barri de la Mina