Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 Els tres membres de l’equip d’agents cívics del Consorci del barri de la Mina, van rebre els diplomes que els acrediten com a patrulla escolar de mans del regidor de Governació, Hisenda i Serveis generals, Pere Ribero. A l’acte oficial, celebrat el passat dia 27 de febrer a l’Ajuntament de Sant Adrià...

.

...van assistir-hi, l’inspector, cap de la policia local, Tomàs Gil, i el caporal de la Policia Local, Juan Iborra, encarregat de la formació teòrica i pràctica dels tres agent; entre altres representants del Consorci i caps de la Policia Local.

 

Tal com va destacar el regidor, Pere Ribero, “iniciatives, com aquesta, aconseguides al barri de la Mina tenen una repercussió més enllà dels límits del propi municipi de Sant Adrià de Besòs, ja que la Mina i, especialment, el seu Pla de transformació és ben conegut dins les institucions europees i considerat un referent molt positiu pel que fa a projectes de regeneració urbana i convivència ciutadana que s’engeguen en altres ciutats”.  Juan Iborra, instructor del curs de 12 hores que han seguit els tres agents, va subratllar la seva bona predisposició demostrada en tot moment i el factor clau de que aquesta iniciativa hagi comptat amb el ple suport del Consorci del barri de la Mina, que des del seu departament d’Espai públic i civisme ha posat tots els mitjans per implantar el nou servei escolar.

 

Portar l’experiència als altres barris
 Ja des del mes de novembre, en que es va fer el curs formatiu sobre normes de circulació i regulació del tràfic, els tres membres de la patrulla escolar, Roser Frago –responsable-, Eva Ruíz i Francisco Cárdenas -agents-, han estat vetllant per la seguretat dels nens i nenes que entren i surten de l’escola Mediterrània del barri de la Mina. Sota la supervisió del caporal, Iborra, i equipats amb armilles reflectants i una senyal de tràfic per fer parar i donar pas als vehicles, han estat col•laborant amb la comunitat, que veu amb molt bons ulls la seva tasca. Ara un cop oficialitzat el servei i d’acord amb la direcció de l’escola, Iborra els presentarà a tots els alumnes del Mediterrània visitant classe per classe i aprofitant per sensibilitzar la canalla en matèria de seguretat viària.

 

Tomàs Gil, responsable màxim de la Policia Local, va explicar que “davant la impossibilitat real que els nostres efectius puguin fer-se càrrec de patrullar les entrades i sortides de totes les escoles del municipi es va pensar en la possibilitat de comptar amb personal civil que hi col•laborés. I, així es va proposar al Consorci de la Mina, que compta amb els seus propis agents cívics. El resultat de la primera experiència ha estat molt positiu i com que ara ja tenim el projecte dissenyat pel que fa a continguts i el professorat disponible, tenim intenció de posar en marxa la mateixa experiència als altres barris de Sant Adrià, comptant amb persones voluntàries que hi vulguin col•laborar”.

 

Pel la seva banda, Montserrat Peregrí, directora tècnica del servei d’Agents Cívics del barri de la Mina, va destacar que “la població percep positivament la tasca de la patrulla escolar que fan els agents cívics pel que té de servei a la comunitat i, que això pot contribuir a que s’entenguin millor altres tasques que fan i que potser no són tan ben rebudes, com quan de vegades han de acostar-se al ciutadà per fer-li notar que ha de recollir els excrements dels gossos o llençar bé les escombraries”. 

 

Consorci del barri de la Mina