Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Espai jove ha iniciat el nou curs amb una jornada de portes obertes on es va poder veure una mostra dels diversos tallers i activitats que es fan i la inauguració, al cap de dos dies, de l’exposició “Signs of the city” que és el resultat del treball fotogràfic d’un grup de joves del barri, que van participar juntament amb d’altres de Barcelona en un projecte europeu del qual també n’han format part les ciutats de Londres, Sofia i Berlín.

 

Precisament, el dia de portes obertes l’equip de joves i educadors de la ciutat de Londres van visitar també les dependències que aquest servei del Consorci té dins el Casal Cívic de la Mina, juntament amb la resta de veïns i visitants que s’hi van acostar, fins a reunir un centenar de persones. S’hi va poder veure els tallers de fusión flamenca (cante), cajón flamenco (construcció i aprendre a tocar l’instrument), hip hop (ball) i perruqueria. A fora el pati del Casal s’hi va instal•lar un escenari on a més d’una actuació de ball del grup de hip hop, es va improvisar una actuació de flamenco en que els grups de fusión i cajón es van acompanyar mútuament.

 

Portes ObertesTallers i horaris
Dilluns
• De 5 a 7 h : Cajón flamenco.
Tallerista: Jonathan Cortés.
• De 5 a 7 h: Hip Hop.
Tallerista: Jesús Martín.
Dimarts
• De 6 a 7,30 h: Caracterització i maquillatge.
(a partir del 4 de novembre vinent)
Tallerista: Estefania Vaqué.
Dijous
• De 5 a 7 h: Fusión Falmenca.
Tallerista: Luis Fernández.
• De 6 a 8 h: Perruqueria.
Tallerista: Liber Álvarez.
Divendres
• De 4 a 6 h: Perruqueria.
Tallerista: Liber Álvarez.
• De 6 a 8 h: Perruqueria.
Tallerista: Liber Álvarez.

 

A més del treball dels tallers, Espai jove organitza, sempre des de la participació i la iniciativa dels joves, activitats fora del barri. L’any passat es va assistir en directe a un dels programes del concurs de televisió Operación Triunfo. Espai jove té per objectiu promoure activitats de lleure formatiu entre els joves, partint de la seva complicitat i participació activa, on l’art i els llenguatges d’expressió com la fotografia, el grafisme, el cant, el teatre, el ball..., són el mitjà per donar visions diverses del propi entorn i realitat.

 

Activitats lúdiques i expressions artístiques
Per això hi caven des de les propostes més lúdiques, com fer una sortida per anar un dia a jugar al paint ball (guerra amb pistoles que llancen pintura), fins a les que comporten dosis de compromís i esforç com l’assistència regular als tallers o crear i organitzar el Festival Besmina d’art jove al carrer, juntament amb el Centre Cívic del Besòs. El festival va néixer l’estiu passat amb la voluntat de ser a partir d’ara un referent i formar part del calendari anual dels esdeveniments relacionats amb els joves i l’expressió de les arts.

L’equip educatiu del servei està treballant actualment en un parell de projectes d’intercanvis internacionals que s’han d’acabar de lligar al llarg del curs i que podrien ser una molt bona oportunitat per aquests joves per conèixer les realitats, inquietuds i reptes que tenen joves com ells d’altres països.

 

Fusión, cajón, perruqueria, hip hop, fotografia ...
En total, aquest curs els diversos tallers organitzats per Espai Jove sumen unes vuitanta inscripcions. Del taller de perruqueria se n’han fet tres grups, vista la demanda, i les noies estan animades per crear el seu propi grup de Fusión. Els tallers de Fusión i Cajón lligats al Flamenco, treballen cadascun la seva pròpia tècnica i expressió però sumen talents quan es tracta de mostrar el seu treball davant d’un públic, i el grup de hip hop entrena amb disciplina els seus ball i coreografies. D’altra banda, s’està preparant la creació d’un grup de batuka i es continua amb el treball fotogràfic, iniciat l’any passat i que ja ha generat material per organitzar exposicions i editat un petit llibre.

 

Consorci del barri de la Mina
.