Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Aprofitant la residència al barri de l’artista Washington Rodríguez, amb una llarga trajectòria en el món de la il•lustració, l’animació o la comunicació, sorgeix des del Consorci del Barri de La Mina una nova iniciativa a encabir dins el Pla de Transformació. La proposta passa per un treball conjunt entre l’artista, professionals i agents d’àmbits diversos del barri, per a la realització d’activitats creatives a l’espai públic; totes sota el lema “L’Art de Mirart”.

 

A partir de les idees creatives aportades per Washington després de llargs diàlegs amb els tècnics de l’Àrea Social del Consorci del Barri de La Mina sobre el Pla de Transformació de Barri i la transcendència de les arts com a medis per a transformació social, s’han apuntat diverses línies L'art de Mirartd’acció, i una d’elles ja s’ha posat en marxa: la decoració de les persianes exteriors dels locals comercials. A través de la creació de diferents temes artístics pintats a les persianes dels comerços, amb l’acord i la implicació dels seus titulars, durant les hores de tancament dels comerços, els veïns i veïnes ja poden gaudir veient una obra artística blasmada a les persianes metàl•liques de les botigues i locals del seu barri.

 

La iniciativa ha resultat molt atractiva per a un bon nombre de comerciants del barri, que poc a poc van posant a disposició els seus locals per a la conformació d’una sala d’exposicions oberta al barri, que convidi a passejar-hi. És una més de les accions que estan destacant el barri de La Mina com un barri que canvia, i ho fa buscant quants més protagonistes i complicitats millor, doncs la transformació del barri només l’entenem com una cosa de tots: dels qui viuen, treballen i es relacionen al barri.

 

L'art de MirartHi ha més propostes “en cartera”, com la decoració amb murals artístics a les tanques de les obres o la dotació d’imatges identificatives en els contenidors de brossa i reciclatge. Cadascuna de les propostes és més propera a un tipus d’agents que a uns altres, però, en definitiva, totes persegueixen seguir caminant plegats per a la millora del barri que és de tots. Així, la idea inicial es posarà a consens de tots aquells agents que s’hi vulguin implicar, de manera que el conjunt del procés es retroalimenti de manera continuada amb les aportacions de tots. Amb la participació de tothom s’anirà confeccionant un calendari d’intervencions artístiques a l’espai públic que pugui ser del coneixement de tot el barri per a que la participació activa sigui generalitzada, per enllà del gaudi casual de les obres acabades.

 

S’impulsa a través d’aquesta iniciativa l’art de mirar en un barri que vol ser vist per tot allò que té de nou i creatiu.

 

Consorci del barri de la Mina
.