laminavideoL'Espai Jove del Consorci del barri de La Mina, juntament amb el PES MINA, han participat en l’elaboració d’un videoclip de rap i rumba catalana per transmetre els aspectes positius del barri i la visió que tenen els seus joves.

 

La iniciativa ha estat portada a terme per la “Plataforma per la Llengua” amb la col·laboració del Institut Escola La Mina i la SGAE, i la participació dels artistes Nel·lo C i Rafalito Salazar i el guiatge de la dramaturga Estel Solé.

El procés de creació del videoclip va consistir en diferents etapes, començant amb la presentació de la Plataforma per la llengua i els artistes col·laboradors als joves participants. El primer pas va ser la construcció del missatge que volien expressar els joves del seu propi barri, a través d’una pluja de idees i diferents dinàmiques van aprofundir en el missatge que volien transmetre.
Altre aspecte que es va treballar amb els joves, va ser la elecció dels llocs més representatius del seu barri per a que apareguessin al videoclip. A continuació, es van dividir en dos grups de treball, un per treballar juntament amb Estel Solé quines serien les localitzacions del rodatge, i l’altre amb Nel·lo C i Rafalitzo Salazar , per treballar les rimes i missatge definitius que voldrien que sonés.

Una vegada, acabat tot el procés creatiu, i després de diferents assajos, els joves van tindre l’oportunitat d’ anar a l'estudi de la SGAE per gravar les veus pel videoclip, experiència molt enriquidora i que van gaudir de forma molt satisfactòria.

La iniciativa va tindre el punt final amb la gravació del videoclip al barri, on van participar comerços, veïns i veïnes, i els protagonistes de l’activitat, els i les joves de La Mina, fomentant així l’àmbit comunitari amb la participació de tot un barri. 

La Plataforma per la llengua porta uns mesos realitzant aquesta iniciativa en diferents barris del nostre territori amb la finalitat de conscienciar de l’ús social del català. 

Enllaç al vídeo:

Consorci del barri de la Mina