Triar una bona paret, deixar-la ben polida, donar-li una base de pintura blanca i començar a dibuixar enormes formes i figures, per després omplir-les dels colors més lluminosos. Zosen Bandido i Mina Hamala han desembarcat al barri de la Mina per pintar un mural gegant a la paret lateral del bloc de pisos del carrer Estrelles que mira al mar.

 

 

Es tracta d’un projecte de col·laboració, tal com ens agrada fer les coses aquí la Mina, en el que hi han participat diverses entitats del barri i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Aquest duet d’artistes plàstics, que tenen murals pintats a tres continents, estan recollint en aquesta obra el que els han transmès els infants del barri en els tallers d’expressió artística que van fer prèviament l’estiu passat. Ells han estat la seva font d’inspiració. Ara el treball de tots dos avança a bon ritme i els comentaris satisfactoris del veïnat de la Mina acompanyen en els seus tocs de brotxa.

 

 

 

Fusió i transformació

El Zosen i la Mina expliquen que senten la responsabilitat d’intervenir en el paisatge urbà amb propostes de gran format que queden permanentment exposades en l’espai públic i que estaran a la vista de tothom. Per a ells és un repte i una aventura que en cada nova ocasió la seva obra aconsegueixi adaptar-se a l’entorn físic i humà en que s'ubica i al moment en que es realitza. Obliguen al vianant a parar i mirar-s’ho. Li ofereixen un moment de descans visual, d’aturada i respir. Convida a pensar i interpel·la. En la seva acció hi ha intenció de transformar, d’aportar quelcom positiu a la ciutat, de comunicar. Se senten privilegiats d’haver sabut fusionar els seus dos mons, inicialment tant distints. Ell, argentí, graffiter i skater des dels 12 anys. Ella, japonesa, escriptora de poemes i contes. Es van trobar a Barcelona i aquí hi tenen el centre d’operacions des d’on viatgen arreu, per deixar la seva empremta de vius colors que els permet conèixer nova gent i ciutats. Ara pinten al barri que va cridar l'atenció a la Mina Hamala, per duu el mateix nom que ella i que va voler conèixer quan el va descobrir.

 

 

 

 

La intervenció que aquests dies estan fent a la Mina aconsegueix canviar la fisonomia del barri i trencar amb la uniformitat i el monocolor de tots els seus blocs de pisos. La paret lateral que pinten és la que dóna al costat de l’avinguda Manuel Fernández Márquez, una de les vies principals d’entrada al barri i visible des de la ronda Litoral.

Consorci del barri de la Mina
Fotos: Casal Infantil La Mina/Consorci del barri de la Mina