La Xarxa de serveis d’inserció sociolaboral del Consorci treballa actualment amb el suport d’un total de 161 empreses d’àmbits diversos amb les que hi ha signats convenis de col·laboració, 16 dels quals s’han formalitzat durant el passat 2017.

 

 

 

 

Des del Consorci es fa una feina de prospecció i contacte amb les empreses per donar a conèixer els beneficis mutus que comporta la seva col·laboració, apel·lant a la responsabilitat social del teixit empresarial que d’aquesta manera contribueix al desenvolupament i la cohesió socioeconòmica del territori. Per les característiques del barri amb un important component d’exclusió social per multiplicitat de factors i, en especial, la seva població activa que, majoritàriament, no té una preparació tècnica o és molt deficitària, es fa necessària una intervenció especialitzada i individualitzada, a través dels anomenats Itineraris Integrats d’Inserció. Els programes de formació que es deriven dels itineraris personalitzats s’adeqüen a les necessitats de les empreses i les estades de pràctiques que aquestes poden facilitar contribueixen a reforçar la capacitació laboral dels treballadors i conseqüentment milloren les seves possibilitats d’accés al món del treball. Per la seva banda, el Consorci ofereix a les empreses serveis per a promoure i facilitar la contractació. Davant d’una oferta laboral la Xarxa d’inserció el Consorci fa una preselecció de candidatures que s’ajustaran als requisits de l’empresa, posteriorment, s’acompanya del procés de selecció i en cas de contractació es garanteix el seguiment del treballador o treballadora, en el seu procés d’adaptació i consolidació de lloc de feina.

 

 

 

Treball de prospecció

Prèviament, l’equip de prospecció, juntament, amb els serveis de la Xarxa sociolaboral fan la feina d’analitzar els sectors laborals, conèixer les necessitats de les empreses i definir perfils professionals entre les persones usuàries de la Xarxa d’inserció del Consorci que responguin a les demandes concretes de les empreses. Es tracta de trobar l’encaix entre les oportunitats laborals i les sol·licituds de les persones que cerquen feina. Com a resultat d’aquesta coordinació i col·laboració, tenim que al llarg del 2017 es van gestionar un total de 203 llocs de treball. Per als quals es van enviar 511 candidats a les proves de selecció, i hi va haver 112 ofertes de treball que es van concretar en 160 contractes de feina. Paral·lelament, es van fer un total de 14 pràctiques formatives que van millorar la capacitats dels candidats. Tot plegat, va beneficiar fins a 923 participants dels itineraris integrats, dels quals 399 van ser dones i 481, homes. Respecte l’any 2016, aquestes xifres suposen un increment de 42 persones.

Per sectors empresarials, el del comerç i les vendes és amb el que més contractes s’han fet, seguit del dels serveis de neteja i el de la logística. En menor mesura, també hi ha hagut resposta per part del sector de la vigilància i la consergeria, el relacionat amb el reciclatge i el medi ambient, i el de l’hosteleria i la restauració. Menys significatius han estat el de la construcció, les instal·lacions, manipulats i els socioeducatius i culturals.

 

 

Consorci del barri de la Mina