El Projecte AVANÇA, de la Xarxa de Serveis d’Inserció sociolaboral del Consorci, ha portat a terme aquest novembre un taller d’habilitats comercials per apropar a un grup de sis noies quines són les competències que es posen en joc en feines relacionades amb l’atenció al públic i dependenta de comerç.

 

 

El taller ha tingut una durada de dos setmanes, 10 sessions, on s’han treballat quatre blocs temàtics: introducció i organització del punt de venda, atenció al client, merchandising i TPV; amb una metodologia teòrica-pràctica per facilitar l’adquisició dels coneixements i tenir contacte de primera mà amb un dels sectors professionals amb més sortida laboral a la comarca del Barcelonès.

Al llarg del taller, s’han realitzat visites a empreses i sortides culturals per fomentar el coneixement i apropar altres entorns que són fora del territori, i per altra banda, que puguin començar a familiaritzar-se amb el món del treball i els requisits i demandes que actualment fan les empreses. Una de les vistes va ser a la cadena de tendes KIABI, per comprovar sobre el terreny les habilitats socials i comunicatives necessàries per a les ocupacions d’atenció al client, així com conèixer el funcionament i organització d’aquesta empresa. També van visitar el “Centre Cultural i Juvenil Polidor” en dos ocasions, una per fer la inscripció al programa de Garantia Juvenil, i altra per assistir a una sessió de com estudiar i treballar al Nadal. Per últim, van assistir a la Festa Popular de l’EEBE UPC al Campus Diagonal Besòs, per conèixer aquest espai universitari que està a tocar del barri.

“Avança” és un projecte jove, va començar aquest 2017 amb la finalitat d’orientar, acompanyar i fer el seguiment educatiu i formatiu, dels joves menors de 18 anys del barri, amb l’objectiu principal de fomentar la motivació per retornar al sistema educatiu/formatiu, augmentant la qualificació i millorant la seva ocupabilitat.

 

 

Consorci del barri de la Mina