Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La participació i l’ambient festiu per Sant Jordi van marcar les activitats organitzades per entitats i serveis del barri al llarg de tota la setmana.
.

 

Va començar amb l’acte festiu de presentació del nom de la nova ludoteca del barri, a partir de la proposta popular de 40 noms. Ludoteca Toc-Toc, va ser el triat per un jurat format per mestres, educadors, i pares i mares.

 

La festa, amb l’actuació de pallassos, exhibició de globoflexia, música i berenar per a tothom, van concentrar més d’un centenar de persones entre infants, famílies i veïns.

 

A l’institut, IES Fòrum 2004, on acaba d’estrenar-se el punt d’informació juvenil del servei Zona Jove, va haver-hi un drac enorme que demana aportacions de fotos, escrits, dibuixos i qualsevol altra mostra d’expressió. Tothom que hi va participar va rebre un llibre gràcies a la col·laboració d’edicions 62 i Ingedicions.

 

Diumenge, 22, va ser dia de roses i desitjos al Parc del Besòs, amb un taller de roses i formulació de desitjos organitzat davant la Capsa dels Jocs, el servei familiar que presta jocs i joguines per jugar dins el recinte del parc.

 

El dia de Sant Jordi es podien veure parades de roses i llibres als carrers del barri i la rambla. Els grups de dones Iris i Adrianes van fer roses artesanals per als veïns.

I, el Local, centre sociosanitari que atén a la població drogodepenent, va convidar tothom a un pastis de pensaments. Una setantena de persones van tenir l’oportunitat de conèixer bé el servei i gaudir d’una mostra de poemes, pensaments i reflexions del usuaris del centre que expressen la vida sota circumstàncies difícils. Pensaments universals, com la tristesa o la soledat, l’angoixa o la sensació que provoca la pluja; acompanyats d’un tros dels pastissos que van preparar els professionals del centre. El seu responsable, Xavier Joan, destaca l’èxit de la convocatòria i el grau d’acceptació i valoració positiva “com un recurs de qualitat i bon funcionament integrat al barri que compleix una funció social necessària”, tal com es va recollir als comentaris del llibre de visites que es va posar a disposició.

 

Per la tarda, la Capsa dels Jocs va organitzar un conta contes, per als nens i nenes que habitualment es concentren al voltant de la zona de jocs del parc del Besòs.

 

L’endemà de Sant Jordi el grup Les dones Iris havien organitzat una trobada-recital de poesies, acompanyar de cafè i dolços, que va durar fins a 3 hores gràcies a la participació espontània dels qui s’hi van sumar llegint obra pròpia o d’autor. L’acte va comptar amb la col·laboració de l’actor i director de teatre, Màrius Hernández, l’actriu, Maria Lanau, i del jove escriptor del barri, Josep Maria Galiano, llicenciat en Filosofia, que amb el seu propi esforç ha publicat “Holocausto sexual”, un llibre crític amb el turisme sexual.

 

El lliurament dels premis del concurs literari organitzat pel Grupo Unión i la Fundació Pere Closa, amb l’actuació del grup d’animació Pengim-Penjam, va tancar una setmana de Sant Jordi de caire festiu i molt participada.