images/cabecera/4.jpg

Dotze equips d'infants i joves d’entre sis i tretze anys es trobaran avui, a partir de dos quarts de sis de la tarda (17.30h.) per celebrar la Festa final del Torneig Futvalors que tindrà lloc al camp de futbol de la Zona Esportiva La Mina. L’objectiu d’aquest projecte socioeducatiu, que pren el futbol com a eina per l’educació en valors, és “competir” en ser els millors en respecte, esforç col·lectiu, companyonia, compromís i humilitat.

Es tracta d’una iniciativa del Projecte Educatiu del barri de la Mina (pebMINA) que lidera la comissió d'Educació Social i Lleure. Durant el mes de març s’han jugat vint-i-dos partits, de tres categories diferents: petits (primer, segon i tercer de primària), mitjans (quart, cinquè i sisè de primària) i grans secundària. Els partits s’han jugat en horari extraescolar a les pistes de l’Institut Escola La Mina. Hi han participat les següents entitats del barri de la Mina: Casal dels infants, Salesians Sant Jordi-La Mina, Espai Jove i el projecte social Kalizor Escola de Futbol que aquest any s'hi ha incorporat fent equip amb els nois i noies d'Espai Jove. Prèviament, a la celebració dels partits al si dels grups de cada entitat es van fer dinàmiques per treballar els valors que el torneig fomenta a través de la pràctica del futbol, però, amb una normativa adaptada. Comença per com es puntuen els gols. El primer gol de cada jugador són un punt i mig, i a partir del segon ja només en suma un. Així es fomenta la participació de tots els jugadors i jugadores, que tothom toqui pilota i que es facin passes als companys que encara no han marcat cap gol. També hi ha una targeta blava a disposició dels entrenadors que no comporta cap penalització, i que poden utilitzar per donar un breu repòs a un jugador davant possibles situacions de tensió que permet reconduir-les.

 

 

 

Hi ha premi per a tothom

De manera que aquesta tarda tothom obtindrà premi. Cada jugadora o jugador rebrà una medalla per la seva participació al torneig i compromís personal. Els equips es faran la foto de família. Per a la celebració s’ha convidat a algunes de les jugadores del primer equip de futbol del RCD Espanyol, i del director tècnic de la seva escola de futbol. Ells seran els encarregats d’obrir l’acte adreçant-se al públic per remarcar que Futvalors va més enllà d’un torneig clàssic de futbol juvenil. El torneig que s’organitza al barri de la Mina és respecte, dins i fora del camp, superació i esforç per donar el millor de cadascú i humilitat per saber perdre i saber guanyar. A continuació hi haurà el lliurament de premis, les fotos de record i un berenar.

 

  

Consorci del barri de la Mina

Serveis i entitats del Consorci de la Mina