Encara que amb timidesa, els llibres i les roses també van tenir el seu protagonisme el dia de Sant Jordi al barri de la Mina. L’Associació de Comerciants va regalar 2.000 roses entre els seus clients, en la ja tradicional campanya que s’organitza cada any aquesta diada per promoure el comerç local i premiar la fidelitat de la seva clientela.

 

 

.

 

Per la seva banda, el grup de Dones Adrianes va posar una parada, davant la seu de l’entitat, amb llibres per a totes les edats dels lectors, però, pensant especialment en fomentar la lectura entre els més petits. Per la compra d’un llibre regalaven una rosa feta a mà i també oferien xocolata calenta a tothom que s’hi va acostar. El grup de Dones Iris va muntar la seva parada de roses al punt habitual, situat a la cantonada del carrer Ponent amb la ronda Sant Ramon de Penyafort, per vendre les seves roses d’artesania. N’hi havia de tots els colors. D’aquesta manera tant unes com les altres, poden destinar la recaptació de la jornada a contribuir al finançament de les activitats que organitzen al llarg de l’any, ja siguin tallers, sortides o actes per a la comunitat del barri.

 

Per la biblioteca Font de la Mina hauran passat aquests dies, més dels seus usuaris habituals, uns 450 nens i nenes de les escoles del barri i l’entorn per gaudir de l’activitat “Especial Escoles a la Biblioteca” on han vist la llegenda de Sant Jordi teatralitzada amb titelles i després s’han fet dracs amb plastilina, roses i corones, escuts i espases, en els tallers de manualitats. I, pels grans el dia de Sant Jordi hi va haver Cafè Literari amb roses i llibres.

La Fundació Pere Closa i Salesians Sant Jordi lliuraran, aquest divendres, dia 25, els premis del concurs literari que organitzen conjuntament cada any. Es fa a l’Espai Cultural Font de la Mina, a partir de dos quarts de sis (17.30h.), hi haurà premis per als millors de cada categoria i, berenar i regals per a tothom, a més, de l’espectacle d’animació Sopa d’objectes de sucre i Antònia.

 

El joc del català
El dia de Sant Jordi també es va posar en marxa la gimcana A l’abril cada paraula val per mil que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de Sant Adrià amb la col•laboració dels comerciants associats del barri. Aquest any el joc del català durarà tot un mes, fins el 23 de maig. La pretensió del joc, tal com expliquen des del Consorci de Normalització, és fer visible la diversitat lingüística que amaguen les paraules de la nostra llengua, i reforçar la motivació de l’alumnat adult i jove que fa formació de català per practicar la llengua. Busqueu a les botigues el cartell identificador amb la rosa vermella i hi trobareu els quatre models diferents de butlletes que cal omplir amb la informació sobre les paraules en joc, que també veureu als comerços col•laboradors que hi ha repartits per tot el municipi de Sant Adrià. En total són 32 les paraules que cal identificar i “recollir”, vuit per cada butlleta. Les paraules triades tenen relació d’una manera o altra amb el món del comerç i se n’hi ha afegit alguna més per ser pròpia de Sant Adrià. S’hi pot jugar sense límit, així que com més butlletes s’omplin més possibilitats de guanyar alguns dels 3 premis. “Bons premis”, anuncien des de l’organització.

 

Hi ha cinc llocs a Sant Adrià on es poden dipositar les butlletes emplenades dins les urnes que s’hi han col•locat per a l’ocasió. Aquests són: l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, que hi ha a la plaça de la Vila, el Servei local de català dins el Centre Polidor de la plaça Guillermo Vidaña, on hi té la seu el CNL de Sant Adrià, el Centre Cultural del Besòs que es troba al carrer Josep Tarradellas, el Casal de Cultura al carrer Mare de Déu del Carme, i a la Biblioteca Font de la Mina que és al número 21 del carrer de Ponent del barri de la Mina. La gimcana és oberta a tothom, s’hi pot jugar individualment, en grup o en parella, acaba el dia 23 de maig a les 20.30h., moment en que es tancaran les urnes i no s’admetran més butlletes. El sorteig i el lliurament dels premis es farà el dimarts, 27 de maig, a les sis de la tarda, al Centre Cultural Polidor, on s’extrauran les butlletes i després de comprovar que les respostes són correctes s’anunciarà el nom dels guanyadors.

Trobareu més informació a: http://blocs.cpnl.cat/apeupersantadria

Consroci del barri de la Mina