L’Associació de Comerciants de la Mina us convida a la Tercera Fira de Nadal que se celebra aquest cap de setmana, dies 16, 17 i 18 de desembre, a la Rambla de la Mina. Els actes d’inauguració comencen aquest divendres, dia 16, a les sis de la tarda amb les actuacions del Grup de dansa moderna Areodance, el Grup de dansa del ventre Aires de Kalima dels Amics del Besòs i la participació del grup de batukada del Grupo Unión. Desprès, per treure’ns el fred de sobre, l’Associació de Comerciants us convida a una xocolatada popular. .

 

 

Dissabte, dia 17, les parades estaran obertes de 10 del matí a deu de la nit. Hi trobareu decoració nadalenca per aquestes festes, un bon assortiment de menjar artesà: embotits, formatges, mel ..., els productes típics del Nadal: dolços, neules i torrons; i una amplia varietat d’objectes de regal per avançar les vostres compres. Al llarg de la Rambla de la Mina s’hi instal•laran diverses atraccions de fira i parades de xurros, creps i castanyes. També hi trobareu, tallers de manualitats de decoració nadalenca per petits i grans, on podreu aprendre a fer-vos vosaltres mateixos els ornaments d’aquests dies per casa vostra.

 

 

Obert tot el dia i diverses actuacions
El mateix dissabte, al llarg de tot el dia, hi ha diverses actuacions previstes. El programa comença a les onze del matí amb una segona actuació del Grup de dansa moderna Aerodance. A dos quarts de dotze (11.30h) el grup de teatre “La Itinerante Mayor” oferirà un espectacle infantil ambientat en el Nadal on es combinen contes, màgia, música i pallassades. A les dotze del migdia el jurat del IV Concurs de Truites “Barri de la Mina” que organitza l’Associació de Comerciants, tastarà totes i cadascuna de les truites que s’hagin presentat fins aquell moment. I, a continuació l’organització us convida a un pica-pica. Per la tarda, hi ha Flamenco. A dos quarts de sis (17.30h) actua el Grup “Brisa Rociera” del Casal del barri del Besòs, i a partir de les sis el grup Pescadilla Chirriteta.com de l’Associació Bienvenidas, també del barri del Besòs.

Diumenge, dia 18, a les 11 del matí està prevista l’actuació de les Rocieras del Camino que cantaran nadales rocieres i a continuació, a dos quarts de dotze (11.30h), actuarà el grup de Dansa del Ventre, de Santa Perpètua de la Mogoda. A les 12 del migdia es farà l’acte de lliurament dels premis als guanyadors del IV Concurs de Truites i del IV Concurs de Decoració d’Aparadors, que com cada any també organitza l’Associació de Comerciants. Per acabar, a partir de la una del migdia, està prevista una nova actuació de l’Associació Bienvenidas amb el grup Pescadilla Chirriteta.com.

 

 

Concursos d’Aparadors i Truites
Com dèiem, per quart any consecutiu l’Associació de Comerciants de la Mina ha organitzat el concurs de Truites, obert a tothom que hi vulgui participar, i el d’Ornamentació Nadalenca d’Aparadors, per als botiguers del barri. En el cas del de truites, no cal inscripció prèvia i els participants només han de presentar-se, dissabte, 17 de desembre, abans de les 12 del migdia, a l’estand de la Fira on s’exposaran totes les propostes. En el cas del concurs d’Aparadors, per al qual ja hi ha inscrits fins a 25 comerços, hi ha temps fins aquest dimecres, dia 14 de desembre, ja que el jurat visitarà tots els comerços participants durant el matí de dijous, 15. Per a cada concurs s’atorguen tres premis que consisteixen en diversos lots de productes (pernil, formatge, fuet, llonganissa, cava o vi), per als tres primers classificat del d’Aparadors i per a les categories de: Millor Truita, Millor Presentació i Truita més Original, per al d’elaboració de truites.

Consorci del barri de la Mina