Un any més s’ha celebrat a tot el món el dia del medi ambient amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la crítica situació de la salut del nostre planeta i les greus conseqüències que, cada cop més, té sobre la vida de tots els que hi habitem; amb problemes improrrogables com el de l’escalfament del planeta o la tasca de conscienciació pel que fa a l’esgotament dels recursos naturals.

.

 

 

 

 Puntual a la cita, el COMA (Centre d’Orientació del Medi Ambient) del Consorci de la Mina, amb la col•laboració d’altres serveis i entitats del barri, va organitzar una festa al Parc del Besòs, dins la IX Setmana del Medi ambient de Sant Adrià de Besòs. Dijous, 11 de juny, per la tarda, el COMA va traslladar el seu punt d’informació a l’espai de la festa on es van organitzar activitats i tallers diversos on les prop de 200 persones que hi van participar van poder veure quines són les coses que podem fer en el nostre dia a dia per canviar els nostres mals hàbits en la gestió dels residus i descobrir la reutilització de molts materials i el seu reciclatge.

 

 A l’esplanada del parc, davant la Capsa dels Jocs, hi va haver jocs i tallers per a totes les edats. Els jocs, construïts tots amb materials de rebuig, donaven una dimensió completament diferent del joc, de la que poden tenir els nostres infants jugant amb les seves joguines habituals. Petits i grans quedaven sorpresos davant estranys enginys creats per la companyia Guixot de 8 amb grans dosis d’imaginació per posar a prova l’habilitat dels participants.

 

 

Confecció d'un toldo amb bosses de plàstic
 Mentrestant, els tres grups de dones del barri, sota l’ombra d’uns arbres i a bon ritme de ganxet, van anar completant una gran toldada que estan preparant des de fa un temps teixint bosses de plàstic i que, un cop acabada, es col•locarà davant la Capsa dels Jocs. Així, aquest estiu, els nens i nenes acompanyats dels seus pares i mares que vagin a jugar amb les joguines que els presten a la Capsa mentre són al parc, no passaran tanta calor.

 

 

 Durant la festa l’organització va oferir talls de síndria i gots de taronjada natural per remeiar la forta calor que va fer la tarda de aquell dia i que van fer les delícies dels assistents. Entre ells els nens i nenes de la Ludoteca Toc Toc, els dels Casal Infantil i Juvenil del barri, els del Grupo Unión i dos grups de l’entitat Aprodisa, dedicada a persones amb discapacitats.

 

Consorci del barri de la Mina