El proper mes d’octubre de 2008 se celebra a París l’11è Congrés Internacional de Ludoteques, un esdeveniment organitzat conjuntament per l’ITLA (International Toy Library Association) i l’ALF (Association des Ludothèques Françaises). En aquest esdeveniment, La Capsa dels Jocs ha estat escollida per presentar-se com un servei interessant dins una de les línies de treball del Congrés: “objectes i pràctiques lúdiques al món d’avui”.

 

La capsa dels jocsEl servei, ja plenament consolidat en el Parc del Besòs com un element a l’abast de les famílies per al foment de la convivència intergeneracional, aporta també molts elements de dinamització socioeducativa més enllà de l’activitat lúdica que n’és l’excusa. Per aquest motiu ens va semblar interessant poder donar a conèixer abastament una experiència que al llarg dels seus dos anys i mig d’existència ha cridat molt l’atenció de diversos professionals que han visitat el barri.

 

Tot i que, tal i com es planteja La Capsa dels Jocs, no es tracta d’una ludoteca, el fet que a partir del joc i la joguina es plantegi un ventall molt ampli de possibilitats socioeducatives per al desenvolupament comunitari en un barri en plena regeneració urbana, presenta molts elements d’atracció. Més quan, des d’un bon començament, La Capsa ha volgut fer que la seva experiència fos transferible i compartible amb el màxim d’agents per tal de tendir cap al màxim aprofitament de les seves possibilitats.

 

De la participació en el Congrés, a més del plaer de poder ser reconeguts per la feina duta a terme, n’esperem poder tornar carregat d’idees i experiències que permetin fer créixer encara més tot el que fins ara ha sigut la Capsa per al Parc del Besòs i el barri de La Mina.

 

Consorci del barri de la Mina
.