El mural al túnel del carrer Mart, iniciat el cap de setmana amb la participació de les entitats socioeducatives i el veïnat d’ambdues comunitats, quedarà enllestit aquesta setmana. L’artista, Daniel Thomas, hi continua treballant. Ja té completat el fons marí i ara amb pintura d’esprai hi està dibuixant els animals que cohabiten a les platges de davant el barri de la Mina.

 

De fet es tracta de quatre murals, un per cada costat del túnel a banda i banda dels dos portals d’entrada a les comunitats dels números 30 i 32 d’aquest carrer. Una iniciativa d’El Generador-Art i Creació Cultural que barreja l’acció social i l’art urbà per portar cohesió i color als barris a la que s'hi ha sumat el pebMINA, la xarxa d'entitats i serveis socioeducatius de la Mina. És per això que promou la participació de la comunitat on es fa el mural i es trien temàtiques properes, com en aquest cas el fons marí amb la seva fauna i vegetació.

 

 

 

 

Assessorament científic

Per al disseny dels murals Thomas s’ha assessorat amb l’organització Anèl·lides que promou el coneixement i l’estima pel medi marí, mitjançant la divulgació, l’educació i la recerca. Tot els animals marins que hi veureu representats són reals i autòctons d’aquesta zona de la Mediterrània. Anèl·lides treballa per avançar vers una societat respectuosa amb l’entorn on totes les persones gaudeixin del medi marí amb el màxim de coneixement, i defensa els valors de la sostenibilitat, responsabilitat, transparència i innovació.

El mural ha estat ben acollit pel veïnat de totes dues comunitats, que també ha participat en la realització del fons marí i les bancades de peixos que el decoren. De manera que, des de El Generador, ja s’està pensant en altres indrets de la Mina on realitzar nous projectes muralístics des de la perspectiva comunitària i participativa, recollint idees i propostes de la pròpia comunitat del barri.

 

Galeria d’imatges

  

  

  

Consorci del barri de la Mina