Gràcies al conveni que tenen signat l’empresa de transports i el Consorci, Trambesòs es fa càrrec de les despeses de desplaçament a les activitats d’Espai Jove organitzades per al Casal d’hivern que es farà del 29 al 30 de desembre amb el grup d’adolescents i la sortida del dia 17 del grup de joves. Són 86 títols de viatge entre anades i tornades, per un valor de 100 euros, que beneficien a trenta joves.

 

 

La col·laboració de Trambesòs va lligada a la responsabilitat social empresarial de la companyia que considera d’interès social les activitats que desenvolupa el Consorci. I centra la seva col·laboració en els serveis de l’àmbit socioeducatiu de treball amb famílies, infants i joves, de l’Àrea social d’aquest. El primer conveni amb el Consorci es va signar l’any 2019, per formalitzar una llarga relació de col·laboració que, de fet, es va iniciar l’any 2004 amb l’arribada del tramvia al barri de la Mina. Des d’aleshores TRAM ha estat vinculat a les iniciatives socials del barri, no només del Consorci, sinó de la seva comunitat. Contribuint a la realització d’esdeveniments com la celebració del Dia internacional dels Drets dels Infants i Dia Internacional del Joc, entre altres.

 

  

  

 

Un any molt diferent per la COVID

Aquest 2020 ha estat un any complicat a causa de la incidència de la COVID-19, que ha impedit als serveis socioeducatius del Consorci organitzar les seves sortides habituals i que ha afectat especialment Espai Jove, per al qual les sortides del grup formen part de la tasca educativa per al desenvolupament personal d’adolescents i joves. És per això que amb la represa de les activitats presencials, degudament adaptades a les regulacions del Procicat, Espai Jove ha organitzat tres sortides per aquest mes de desembre. El grup de joves anirà dijous vinent al Laser King de Badalona. I el grup d’adolescents que participa al Casal d’Hivern anirà un dia al Rombo Escape Room de Sagrada Família i un altre al 7Fun Centre al barri de Sant Andreu. El tercer dia fan una sortida en bicicleta fins al Poble Nou per participar al matí en una activitat de patinatge amb l’entitat Roex per anar després fins al pont del Petroli de Badalona. El Casal d’Hivern d’Espai Jove per les festes de Nadal comença a les deu del matí amb l’activitat principal, al migdia es dina de picnic en un espai obert i per la tarda fins les quatre es fan jocs diversos de cohesió grupal.

 

  

  

 

L’any 2019 amb una activitat normal de sortides dels serveis socioeducatius del Consorci: Fem Família, La Capsa dels Jocs i Espai Jove, la subvenció de Trambesòs per despeses de transport públic va ser de 250€ i 150 targetes T-TRAM.

Consorci del barri de la Mina