Trenta persones vinculades a la Xarxa laboral del Consorci s’estan preparant aquests dies per passar properament un procés de selecció amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. (FCC) per entrar a formar part de la borsa de treball que FCC vol tenir disponible de cara a possibles substitucions i, especialment, per cobrir el període de vacances del proper estiu.

 

 

Aquesta oportunitat és el resultat del treball cooperatiu dels equips que constitueixen la Xarxa de serveis d’inserció sociolaboral del Consorci que en aquest cas, comença amb la feina de l’àrea de prospecció d’empreses. Prospecció estableix vincles amb el món empresarial per arribar a acords i convenis de col·laboració per a que les empreses facilitin l’accés al món laboral a les persones en situació més precària i en risc d’exclusió social, mitjançant processos de selecció i pràctiques laborals. L’equip de prospecció analitza sectors laborals, companyies i perfils professionals, cercant els que poden encaixar millor amb les necessitats de feina de les persones usuàries dels diversos serveis de la Xarxa. Després d’un primer contacte es concerta una trobada per presentar a les empreses els objectius d’inserció sociolaboral de la Xarxa i plantejar-los la seva contribució de caire voluntari a la millora social i econòmica de la societat, de manera que les accions empresarials tinguin una repercussió positiva en la comunitat.

 

 

 

Conveni de col·laboració Consorci-Empresa

En el cas de FCC S.A., es va signar un conveni de col·laboració entre el Consorci i la companyia a primers d’aquest any que ben aviat ha donat fruits. Ara, l’empresa vol reforçar les seves brigades d’escombriaires i ampliar la borsa de treball amb una formació de selecció a la qual ja hi poden accedir les persones que segueixen itineraris d’inserció de la xarxa del Consorci. En total són trenta, quatre dones i 26 homes que compten amb el recolzament i assessorament dels tècnics de la xarxa d’inserció. Entre aquestes trenta, hi ha persones majors de quaranta anys, algunes de les quals ja tenen experiència en el sector, i un altre grup força més jove, que en algun dels casos representaria la seva primera feina. Aquesta setmana s’han fet activitats formatives, pràctiques i d’orientació, com una sessió sobre riscos laborals i coneixement del material i eines necessàries de l’ofici d’escombriaire, impartida pel responsable de la brigada de manteniment i neteja del propi Consorci. També s’ha tingut en compte reforçar algunes de les capacitacions que són requerides. Per exemple, la interpretació de plànols i el sentit de la orientació en la trama urbana, comprensió lectora, prendre notes i les competències transversals necessàries per a qualsevol activitat laboral: habilitat per al treball en equip i la comunicació, responsabilitat, adaptabilitat, organització, capacitat d’aprenentatge de l’ofici. Els requisits específics que en aquest cas posa l'empresa són sentir-se còmode treballant a l’aire lliure en tota mena de condicions metereológiques i no ser aprensiu tenint clar que la matèria primera d’aquesta feina és la brutícia. Cal també estar en bona forma física per ajupir-se i carregar pes.

És important que aquest primer grup de candidats faci un bon procés de selecció, no només per a ells mateixos i el seu futur laboral, sinó també perquè es crearà un precedent de cara a futures promocions de candidats en vistes a noves oportunitats de selecció i/o ofertes de feina que pugui posar en marxa FCC S.A.

Consorci del barri de la Mina