L’assemblea general de la unió de comerciants del barri de la Mina va procedir a primers d’any a renovar els càrrecs de la junta directiva de l’entitat, tal com estableixen els seus estatuts. De manera que, actualment, la presidència correspon a José Arredondo i la vicepresidència a Luisa Pérez, tots dos propietaris del Bar Tramuntana,...

 

Encarnación Oliva que regenta el forn de pa Nani al passeig Camarón s’ha fet càrrec de la secretaria i la tresoreria no canvia de responsable i en continuarà al capdavant, Francisca García, de Pollastres García. La junta compta, a més, amb la col·laboració de tres vocals per a les tasques de gestió i organització de l’entitat.

Aquest organisme regeix, administra i representa l’associació i, segons els seus estatuts, es renova cada dos anys, tot preveient la reelecció dels membres si així ho aprova l’assemblea, que els elegeix entre els seus associats. Pot ser membre de l’associació tota persona propietària o llogatera d’un comerç establert al barri i que s’identifiqui amb els principis de l’entitat. Actualment, en formen part una quarantena de negocis. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que té com a primer objectiu consolidar-se superant el 75% d’associats entre el total dels negocis existents a la Mina.

Treballa per la millora del comerç de proximitat al barri i per atendre les necessitats i reivindicacions del col·lectiu. Així, doncs, periòdicament, es reuneixen amb l’alcalde -tal com ha fet aquesta setmana la nova junta- per fer-li arribar de primera mà les qüestions que els preocupen. Entre les seves tasques hi ha la de donar visibilitat al comerç local dins la vida associativa i comunitària. L’associació està a disposició de tots els associats per fer-los suport en la gestió dels seus negocis, les tramitacions administratives que es requereixen, i oferir-los assessorament legal. Així com per resoldre qüestions que afecten als seus interessos i promoure la millora de l’oferta i la demanda per a la clientela tant de la Mina com dels entorns. Entre les seves funcions també hi ha la de facilitar la formació del col·lectiu del barri dedicat al comerç, amb cursos de certificació i conferències relacionades amb l’economia local.

 

 

 

Dinamització de l’economia local

El Consorci contribueix a la dinamització del comerç del barri i de la seva associació amb un projecte específic que compta amb una tècnica del sector que treballa per potenciar els negocis locals i el funcionament de la pròpia entitat. Al llarg de l’any s’organitzen diverses campanyes de promoció (Sant Valentí, Sant Jordi i Nadal) per tal de fidelitzar la clientela. Al mateix temps, participa com una entitat més de la xarxa comunitària en l’organització i esponsorització de les diverses activitats que es preparen al llarg del curs (Castanyada, Carnestoltes, Dia de la Dona, Festa de la Primavera, Setmana Cultural, Festa Major, Dia del Drets dels Infants, Dia del Joc, ...) i organitza els concursos de decoració nadalenca dels aparadors i el de pastissos.

La seu social de l’entitat es troba als baixos del número 3 del carrer Garbí i si us convé us hi podeu posar en contacte mitjançant el tel: 618 55 97 17 o bé els correus electrònics: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. // Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Consorci del barri de la Mina