Us recomanem la visita a l’exposició The Zone of Hope que mitjançant tecnologia de realitat virtual permet viure en primera persona els efectes del canvi climàtic. Mostra com seria viure en un futur on l’excés de CO2 a l’atmosfera ho ha canviat tot. Aquesta recomanació amb coneixement de causa la fa el grup del projecte Situa’t del Consorci, que l’ha anat a veure.

 

 

Hom podria convenir que la recomanació en sí ja és un indicador de resultats de la tasca de capacitació que Situa’t fa amb persones que es troben en tractament per consum de drogues i que diàriament assisteixen a la seva aula-taller. Aquí es preparen els kits de consum del programa de reducció de danys que després es distribueixen per tot el territori. El treball que fan en aquesta petita cadena de manipulats és l’eina i instrument que el projecte Situa’t té per recuperar en aquestes persones les habilitats sociolaborals i les competències transversals necessàries per normalitzar la seva vida en societat. El treball en equip, l’organització de la feina, el tracte i relació amb els companys i l’encarregat, la responsabilitat, la puntualitat, saber prioritzar les feines... Tot són habilitats necessàries imprescindibles que l’equip educatiu fomenta en aquestes persones. Igual que l’organització de sortides mensuals socioeducatives que tenen per objectiu l’apoderament dels membres del grup. Ells s’encarreguen de preparar la sortida, començant per fer suggerències i propostes, com en el cas d’aquesta darrera exposició que han visitat i que tant els ha agradat. Han de cercar la informació necessària perquè tot surti bé, com decidir l’itinerari de transport públic més adient. L’objectiu és sortir del barri, fomentar una relació diferent amb els companys de la estrictament laboral a l’aula-taller, treballar l’autonomia del grup, obrir expectatives i visions, posar-se en contacte amb altres realitats, coneixements i sensibilitats, que despertin el seu interès.

 

 

 

Com ha estat l’exposició The Zone of Hope d’Aigües de Barcelona que busca sensibilitzar a la ciutadania de l’impacte directe que té el nostre estil de vida en el medi ambient i la importància del consum i el desenvolupament sostenible. La mostra interactiva col·loca el visitant en la pell de futures generacions. En els anys 2038, 2068 i 2093 per experimentar com acabarà sent la seva vida si no aturem el canvi climàtic. El grup del Situa’t en va sortir, tal com ells mateixos expliquen, “amb major consciència, compromís i convenciment de la necessitat d’actuar davant el canvi climàtic”. L’exposició estarà oberta fins el 20 de gener de 2019.

Consorci del barri de la Mina