Jugar és un dels drets fonamentals recollits a la Convenció sobre els drets dels Infants, que no ha d’acabar a l’edat infantil sinó que és per tota la vida. El joc és una eina de socialització, d’aprenentatge, i de gaudi personal i col·lectiu. I, és saludable perquè és bo per l’ànima, perquè ens aporta alegria.

 

 

 

 

 

D’aquí que al barri de la Mina cada any, al voltant de la celebració internacional del Dia del Joc, el 28 de maig, s’organitza una gran festa al carrer que, darrerament, s’ha incorporat a la Setmana cultural del barri, que també se celebra aquests dies, fins diumenge.

Les entitats i serveis que formen el Projecte Educatiu de barri (pebMina), des de la seva comissió d’Acció comunitària, han preparat un programa de jocs i activitats lúdiques que començarà aquesta tarda a quarts de cinc (16.30h.) a la rambla de la Mina i als patis de l’edifici de primària de l’Institut Escola. Cada entitat es fa càrrec d’un dels jocs. Hi participen els Salesians, la Fundació Pere Closa, el Casal Infantil, el Casal dels Infants, el CAP La Mina, i el Consorci. Hi ha jocs tradicionals com les carreres de relleus, les bitlles, el joc del mocador, el “pedra-paper-tisora”, estirar la corda, o el “3 en ratlla” de tres dimensions. I, altres de nous que aprendrem. Un joc de proves, un Memory gegant sobre l’alimentació i el joc egipci. Tindrem un gran joc del paraigües i ens farem xapes ben lluïdes.  Per acabar hi haurà un berenar per a tothom que han preparat les Dones Adrianes.

Aquest divendres a quarts de cinc

Recordeu, els experts expliquen que els beneficis del joc són considerables i indiscutibles: una font inesgotable de plaer que permet un creixement equilibrat del cos, la intel·ligència, l’afectivitat i la sociabilitat. De manera que tothom hi és convidat. Us hi esperem!

Consorci del barri de la Mina