Convocades pel Projecte Educatiu del barri (pebMINA), les entitats i serveis de la Mina van celebrar aquest dimecres la Rua de Carnaval que dijous passat va haver de ser ajornada a causa de la pluja i el fred. La música i els colors de les diverses comparses van passejar-se pels carrers i rambles tot reivindicant la interculturalitat, la diferència i la germanor entre pobles.

 

 

 

Vam veure passar diverses tribus índies amb els seus tocats plens de plomes, una colla de xinesos molt elegants, un grup de hawaians ben engalanats, dignes representants de la cultura maia, un poble africà... I, tots ben acompanyats per molts globus de colors, i tota mena d’estris i enginys per fer música i soroll. Per primer cop el recorregut va acabar al recinte de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) on la Fundació Formació i Treball va oferir una xocolata calenta i melindros a tots els grups de participants.

 

 

 

 

 

El Carnaval de la Mina l’organitza la comissió d’Acció comunitària del pebMINA que cada any se centra en una temàtica compartida per les entitats integrants. Tot plegat és una eina que ens facilita d’educació en valors. Ens dóna peu a fer un treball previ en els nostres grups per fomentar la reflexió i sensibilització vers la qüestió que se’ns proposa. Aquest any, a través de la interculturalitat, hem parlat del respecte a la diferència, de l’acceptació de l’altre tal com és sense voler canviar-lo. De la riquesa de les cultures i de la curiositat per voler conèixer-les, per sumar els valors d’uns i altres. Del nostre món, un de sol que compartim.

Consorci del barri de la Mina