El Consorci de la Mina està procedint aquests dies a l’adjudicació anual dels serveis corresponents al seu pla d’actuació social, que representen una inversió de 938 mil euros i un increment del 3,2% respecte l’any anterior.

 

 

 

Es tracta dels set serveis que constitueixen la Xarxa d’inserció sociolaboral (SIOL, Club de Feina, Avança, Apropa’t a la feina, Itineraris de dones, Accés i Situa’t). Els tres serveis socioeducatius (Espai Jove, La Capsa dels Jocs i Fem Família). Els serveis d’atenció a les comunitats de veïns (Intervenció integral a l’edifici Venus i Suport a les juntes d’escala més mediació de conflictes comunitaris). El servei de dinamització comercial. I, el de formació comunitària (Brigada de manteniment). La setmana que ve es completaran els tràmits de l’adjudicació pública, per a un primer període de sis mesos i una pròrroga prevista fins al final de l’any.

Feina i cohesió familiar

De manera, que es continuen centrant els esforços en la inserciólaboral de la població activa, com la millor via per evitar situacions d’exclusió social i es treballa en la seva prevenció amb programes específics destinats als joves. L’objectiu, en el cas dels joves és que aquests completin els estudis obligatoris i s’encaminin cap a les seves primeres experiències en el món laboral. Paral·lelament, amb el treball socioeducatiu amb infants, joves i famílies, l’objectiu es enfortir l’autonomia d’aquestes. Es tracta de que com a grup familiar s’assoleixin les habilitats i recursos imprescindibles per garantir l’estabilitat familiar en els seus diversos àmbits (emocional, educatiu, relacional, econòmic...).

 

 

Pel que fa al treball col·lectiu amb les comunitats de veïns en l’àmbit de la convivència i el civisme, el Consorci continua el treball de suport i assessorament a les juntes d’escala perquè aquestes es consolidin en l’autogestió, l’organització i la resolució de conflictes. En el cas, específic de les famílies que viuen al bloc d’habitatges del carrer Venus, es continua amb el projecte social d’intervenció integral, fent un treball individual per tal d’acompanyar la seva integració en la comunitat reforçant capacitats personals i posant-los en contacte amb els recursos del territori. Alhora que també s’incideix en l’organització comunitària des de la coresponsabilitat.

Dinamització del comerç local

Completen els recursos del Pla d’actuació social, el projecte de Dinamització comercial i el projecte de formació comunitària amb la brigada de manteniment del barri. El primer està encaminat a donar suport i assessorament als comerciants del barri en tots aquells aspectes que contribueixen a la millora del sector, amb l’adequació dels negocis als canvis que experimenta, en concret, el barri i, en general, el comerç de proximitat. I, en el cas de la brigada, es tracta de contribuir al manteniment i la neteja de l’espai públic, com pot ser l’eliminació de guixades a les parets o la neteja dels solars actualment habilitats de manera provisional com a zones d’aparcament.

 

Consorci del barri de la Mina